torstai 15. lokakuuta 2015

Kosken kuohuissa

Muonamiehen mökin lähellä kiemurtelee joki ja kylän kohdalla kaikkiaan kolmekin koskea. Tässä yksi niistä ylhäällä olevalta sillalta kuvattuna. Nyt, pitkän kuivan kauden jälkeen kuohut ovat varsin säyseitä, mutta usein keväällä ja syksyllä täällä voi ihailla upeaa luonnon näytelmää ja pärskyviä kuohuja.

Toinen koski on loivempi, mutta kolmannessa on pato ja sen yli kulkee pieni kävelysilta. Pitänee joskus käydä kuvaamassa sitäkin.

w
 Mökki kuvattuna kosken luota. Vanha päärakennus näkyy tielle, mutta uudempi talo ja autokatos jäävät piiloon. Eikös uusi musta katto näytäkin ihan kivalta?

Tämä ratas sijaitsee Teijolla, jonne silloin tällöin menemme ulkoilemaan. Täytyypä käydä joskus tekemässä juttua myös Teijon hienosta kansallispuistosta. Siellä on lukuisia vaellusreittejä nuotiopaikkoineen ja kirkasvetisiä järviä.
Talvella siellä on laskettelurinne ja kesällä voi golfata. Joskus keväällä molemmat ovat olleet käytössä jopa yhtaikaa.


4 kommenttia:

 1. Upeat mökkimaisemat teillä! Tuo ratas näyttää tutulta,
  onko se ruukkikylässä? Järjestin pari vuotta sitten seminaaripäivän
  Mathildedalin kauniilla ruukin alueella ja nyt tuli deja vu-olo tuon
  rataskuvan nähtyäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin Mathildedahlin sataman vieressä , kaunista seutua eikö vain.

   Poista
 2. Ihania postauksia sinulla..annoin sinulle haasteen käyppä kurkkaamassa minun blogista se, ja nappaa mukaasi, olen blogista Tupa,liima ja ompelukone..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja ! Olen aika huono vastaamaan haasteisiin, mutta käyn toki katsomassa ja kunhan eläkeläisen syyskiireet vähän helpottavat, saatan vastatakin.

   Poista