perjantai 25. syyskuuta 2015

Mökin kutsumattomat vieraat

Syksy tuo mökille myös koko joukon kutsumattomia vieraita.
Jokavuotinen hiirien pyydystys on taas alkanut. Vilkkainta tämä toiminta on marraskuussa, joulun jälkeen jo rauhoittuu. Täältä löytyy ulkoa ja vintiltä joka nurkasta erilaisia loukkuja. Suosituin houkutin loukussa on lakritsi, se vetää puoleensa niin pelto- kuin metsämyyriäkin.

Tänä syksynä sisätiloihin ja vinttiin pääsyn estoa on entisestään tehostettu. Pappa on rakennellut erilaisia verkkoja ja muita tilkkeitä molempien rakennusten kolojen suojaksi.

Monenlaisia hauskojakin kokemuksia hiirulaisista on vuosien aikana kertynyt.
Tulimme mökille parikymmentä vuotta sitten joulun viettoon .  Kamarin pikkupöydän päälle laitoin myyjäisistä ostetun komean piparkakkutalon. Aamulla huomasin, että talosta oli nurkka hävinyt. Aloin tietysti kovistella perheeltä, kuka on käynyt varkaissa. Ei kukaan tunnustanut. Tarkastelin taloa vielä vähän paremmin ja totesin jälkien viittaavan ylimääräiseen joulun viettäjään. Ja hetken kuluttua piparitalon ikkunasta kurkistikin sen uusi asukas. Harmin paikka talonvaltaajalle oli, kun vein koko mökin asukkaineen ulos hankeen. No syötävää hänellä riitti, mutta kylmemmässä ympäristössä.

 Myös orava tekee kolttosiaan täällä, ainakin terassille jäänyt pörröinen saali on ollut sille mieluinen pesänrakennuksen materiaali.
Jänöjussi puolestaan mielellään katkoo kuunliljojen kukintoja ja supikoira tyhjentää karviaismarjapensaan.

Suurin ja ikävin kutsumaton vieras on käynyt täällä kerran marraskuussa vieden television ja kaikki juomat. Onneksi ei tyhjentänyt koko mökkiä. Sen seurauksena tällä hetkellä täällä on todella tehokkaat vartiointijärjestelmät ja kamerat. Tätä on jonkun kerran vahingossa testattu ja nopeaksi ja tehokkaaksi todettu.8 kommenttia:

 1. Erittäin ikävä tuollainen tyyppi, joka vie juomat ja telkkarin. Mutta piparkakkutaloon muuttaneelle hiirelle ei voi kuin nauraa :-D Meillä on kahdessa entisessä asunnossa tällä samalla alueella ollut hiiriä, mutta tässä nykyisessä asumuksessa ei ole. Veikkaan, että se johtuu siitä kun naapuruston vapaana kulkevat kissat käyvät estotta tarpeillaan meidän talon nurkalla, joten hiiret luulevat, että täällä asuu kokonainen kissalauma ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllähän ne hiiret joutuvat kissojen ruuaksikin hyvin usein. Jossain vaiheessa meilläkin eleli kissa, joka aina mökille tullessamme työnnettiin heti ovesta sisään pyydystämään mahdollisia hiirulaisia.

   Poista
 2. Minuakin nauratti tuo ajatus piparkakkutalon ikkunasta kurkkaavasta hiirulaisesta. :D Viime talvena ei ollut laisinkaan hiiriasukkaita mökillä (tai eivät ainakaan paljastaneet itseään) mutta sitä edellisenä talvena oli niinkin rohkeita asukkaita, että yksi tuli kerrankin ihan sohvan vierelle katselemaan kun makoilin sohvalla. Suloisiahan ne ovat mutta kyllä rakenteiden vuoksi oli pakko loukuttaa kaikki asukit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loukut auttavat hyvin, etenkin, jos ne asetettu jo talon ulkotiloihin hiirien kulkureiteille. Tällä tavoin viime vuosina olemme säästyneet hiiristä sisätiloissa.

   Poista
 3. On teillä siellä pieniä tihulaisia. Meillä täällä Osku ja Onni kisut hoitavat hiirulaiset ja juuri toivat tuliaisiksi jättimäisen rotan, hui. Mukavaa sunnuntaita Mummu <3

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä käynyt kutsumattomia vieraita! Pahin taisi olla tuo oikein suuri joka vei telkkarinkin mennessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja siitä jäi pitkäksi aikaa pelko, mutta onneksi nuo hälytyslaitteet ovat hyviä ja olemme sopivan lähellä vartiointikeskusta.

   Poista