keskiviikko 5. elokuuta 2015

Daaliat

Laitoin keväällä daalian juurakot multaan ja kasvihuoneeseen kehittymään. Kesän alussa siirsin taimet suuriin saaveihin alapihalle. Nyt ne ovat kasvaneet ihan hurjasti. Korkeutta on kertynyt kahden saavin daalioihin valtavasti, mutta yksi on jäänyt selvästi lyhyemmäksi. Kaikissa on paljon nuppuja ja muutama  kukkii jo komeasti. Saa nähdä, osaanko syksyllä siirtää juurakot ensi vuotta varten talvisäilöön.8 kommenttia:

 1. Ostin itsekkin Daalioita puutarhamessuilta ja lähtivät tosi hyvin kasvuun,. Nyt ilahduttavat kukinnallaan. Onneksi tää sateinen ja kylmä kesä ei ole niitä häirinnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että sade on tehnyt niille oikein hyvää. Aiemmin daaliat eivät ole koskaan olleet niin komeita kuin nyt.

   Poista
 2. Kauniita! Pidän Daalioista kovasti ovat upeita kukkia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä , daaliat ovat näyttäviä pihan koristeita.

   Poista
 3. Onpa kauniin värinen tuo oranssi. Meillä äidilläni on omalta äidiltänsä jaetut mukulat, jotka alkaa olla jo "museoiässä". Ja joka kesä ihastelen niiden kauniita kukintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin keväällä juurakoita, joista yksi oranssi, yksi voimakas punainen ja yksi vaalean punainen. Jostain ihmeen syystä voimakkaan punaisen yksi haara tuottikin lilan värisiä kukkia. Saa nähdä onnistunko säilyttämään juurakot talven yli.

   Poista