keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kaikkea voi ulkomailla sattua

Italian matkan viimeisenä päivänä sattui meille vähän mutkia matkaan. Kuten useilla aiemmillakin ulkomaanmatkoilla vuokrasimme käyttöömme auton. Tällä kertaa emme sitä joutuneet juurikaan käyttämään, koska kummityttömme kuljetteli meitä Torinon läheisillä alueilla omalla autollaan. Ajoimme vuokra-autolla vain Milanon Malpensan kentältä Torinoon ja jätimme auton hotellin talliin. Viimeisenä lomapäivänä meillä oli tarkoitus käväistä vielä katsomassa sukulaistytön uutta kotia Torinon ulkopuolella. Lähdimme autolla hotellilta puolen päivän aikaan ja ajettuamme juuri ulos keskustasta huomasimme toisen takarenkaan olevan aivan tyhjän. Rengas oli jostain syystä puhjennut!
Siinä sitten ihmeteltiin, mitäs nyt tehdään! Vararengasta ei löytynyt autosta. Onneksi vuokraamon puhelinnumero löytyi. Soitto sinne, niin tai monta soittoa, ennenkuin sieltä ilmoitettiin, että meille tulee toinen auto. Pian tulikin, hinausauto! Sen kuljettaja ei osannut sanaakaan englantia, mutta onneksi hänellä oli puhelin, joka käänsi puhutun italian englanniksi. Taas lukuisia soittoja vuokraamoon. Pitihän meille todellakin saada uusi auto, koska seuraavana aamuna oli päästävä sadan kilometrin päähän lentokentälle.

Lopulta hinausauton kuljettaja viittoi meitä tulemaan hänen kyydillään korjaamoon. Mutta siellä odotti sama ongelma, mistä saamme uuden auton! Taas lukuisia puheluita ja käännöksiä italiasta englanniksi ja päinvastoin. Vihdoin, monen tunnin odottelun jälkeen paikalle tuli taksi, joka vei meidät Torinon kentälle. Sieltä meille luvattiin uusi auto. Vielä pari tuntia odottelua ja selittelyä, ettemme todellakan olleet ajaneet kolaria.
Kaikkiaan tähän kului aikaa niin paljon, että pääsimme takaisin hotellille vasta iltakahdeksalta. Kyläreissu jäi siis tekemättä, onneksi olimme ehtineet matkamme aikana tavata pariin otteeseen.

Täytyy kyllä ihailla hinausauton kuljettajaa, hän jäi ylitöihin (korjaamo meni kiinni, ennenkuin asiamme alkoi selvitä) odottamaan, että pääsemme vieraalta Torinon teollisuusalueelta onnellisesti pois. Olisikohan täältä Suomesta saanut yhtä huolehtivaa palvelua?

Lisäksi opimme, että kameralla on hyvä ottaa valokuvia hinausautosta ja kuljettajasta sekä sattuneesta vauriosta. Milläs olisimme todistaneet, jos asialla olisikin ollut epärehellinen korjaamo. Samoin mukana täytyy pitää vuokraamon puhelinnumero ja ladattu kännykkä.

2 kommenttia:

  1. Onneksi ei kuitenkaan sattunut pahempia. Tästä tuli mieleen eräs pohjoisen reissumme, jossa meillä lähti rengas kokonaan irti ja pyöri järven rantaan. Kyllä oli pelottavan näköistä seurata kun rengas pyöri auton vierellä. Onneksi vastaan ei silloin tullut ketään ja selvittiin säikähdyksellä. Hinausauto vei meidät kylpylään, jonne oltiin menossa ja siellä sitten säikähtäneenä polskittiin ilta. Taksilla takaisin mökille, joka oli matkojen päässä. Matkalla jouduttiin sitten olemaan ylimääräisiä päiviä sen aikaa kun auto oli huollossa. Onneksi tämä ei sattunut Norjan mutkikkailla ja korkeilla vuoristoteillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Norjan tiet ovat niin mutkikkaita ja vuoristoisia, olipa onni, ettette ollet siellä renkaan irtoamisen aikaan. Mekin huomasimme helpotuksesta, ettemme olleet vilkkailla Italian moottoriteillä renkaan puhjettua.

      Poista