torstai 20. marraskuuta 2014

Tuvan uudistus

Olen jo pitkään suunnitellut remontointia Muonamiehen mökin tuvassa. Tämä osa rakennusta on tehty 80-luvulla ja ajan kulku on näkynyt maalaamattomassa puukatossa ja jo rapistuneissa tapeteissa.

Pari viikkoa sitten päätimme ryhtyä tuumasta toimeen. Remontti aloitettiin maalaamalla katto neljään kertaan valkoiseksi. Sen rupeaman jälkeen hartiat ja niska olivatkin ihan puutuneet ja kipeät.
Katon maalauksen jälkeen maalasimme vielä puolipaneelit uudelleen. Vanhassa värissä oli hiven sininen sävy eikä se ollut mielestämme oikea.
Valkoisen värin ja sen sävyn valinta olikin vaikeaa. On niin valtavat määrät erilaisia valkoisia. Halusimme maaliin aavistuksen lämpöä, joten valitsimme valkoisen, johon oli sekoitettu okraa ja pikkuisen mustaa.  Väri on minusta oikein onnistunut.

Nälkä kasvaa syödessä, sanotaan. Niin tässäkin tapauksessa, tapetit näyttivät ihan nuhjuisilta. Ne revittiin irti ja uudet tilalle. Myös tapetin valinta oli vaikeaa. Etsin vanhanaikaisia maaseudulle sopivia sinisävyisiä tapetteja, turhaan. Nykyisin kaikki tapetit ovat modernimpaan ympäristöön sopivia ja suurikuvioisia. Valitsin ensin kolme sinikuvioista tapettia, muttei mikään tuntunut hyvältä. Piti siis vielä etsiä ja lopulta päädyimmekin ihan päinvastaiseen väriin ja kuvioon.  Kaupasta löytyi vanhaan puusohvaan ja lautaskaappiin täsmälleen sopiva faluninpunainen sävy.  Alimmassa kuvassa pieni pätkä seinää uudessa puvussaan. Katsotaan jatkossa mitä tuvasta lopulta tulee.6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi hyvältä, ihana tuo tapetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen itse ihan innostunut ja hämmästynyt tuosta tapetista.

   Poista
 2. Tulipa kivan näköistä ja tapetti sopii hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, luulen, että tästä tulee ihan kiva, kun se on kokonaan valmiina.

   Poista
 3. Tuleepa kauniin lämmin tunnelma tuosta tapetista. Samalla se on kuitenkin raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vielä saamme ruokailuryhmän taakse tämän tapetin, uskon sen olevan siellä parhaimmillaan.

   Poista