torstai 25. syyskuuta 2014

Syksy

Syksyn värit ovat upeita. Ruskan väriloistoa ei täällä etelässä ole vielä juurikaan nähtävissä. Yksinäinen, keltainen vaahteranlehti maassa ja jokunen puussa. Suurimmalta osalta pihan suuri vaahtera on vielä tummanvihreä. Viiniköynnös sentään punertaa. Toivotaan, että väriä tulisi lisää ennen lehtien putoamista maahan.
Lehtien haravointi siis odottaa. Olen huomannut aiemmilta vuosilta parhaan haravointiajan olevan loka- marraskuun taitteessa. Silloin ovat lähes kaikki lehdet jo pudonneet. Haravointihommaa täällä riittää, pihassahan on lukuisia koivuja, iso vaahtera, pieni tammi, pihlajia ja paljon pensaita. Viime vuonna keräsin lehdet suuren muovialustan päälle ja sillä kuljetin ne kompostiin. Verrattuna aiemmin käytettyyn kottikärrykuljetukseen oli se huomattavasti nopeampaa.

Kävelen usein metsässä, jossa eräänä sumuisena aamuna näin mustikkamättäillä ja kuusissa hienoja hämähäkin seittejä. Näytti siltä, kuin sinne tänne olisi heitetty ohuita harsoja. Hieno näky, joka näin syksyllä toistuu sumuisina aamuina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti