tiistai 22. heinäkuuta 2014

Veneen säilytysratkaisuja

Mennäänpä taas veneilemään! Lupasin alkukesällä kertoa pikkuvinkkejä ahtaan tilan säilytysratkaisuista. Purjeveneessähän säilytystilaa on todella vähän. Kummallista kyllä, siihenkin saa   mahtumaan melkoisesti tavaraa. Sen huomaa aina syksyllä, kun on aika tyhjentää vene talveksi.

Veneessä säilytystila rajoittuu kapeisiin hyllyihin ja muutamaan ovelliseen pikkukaappiin. Makuutiloissa on jokaisessa pieni vaatesäilytystila, joista ei nyt sen enempää. Nämäkin kuvien hyllyt ovat kaikki todella kapeita ja kaiken lisäksi vinoja niin seinän suhteen kuin myös hyllyn leveydeltä.

Avohyllyissä säilytetään kirjojen lisäksi kaikenlaista pikkutavaraa. Sellaista, mitä miesväki taitaa vähän ihmetellä, miksi niitäkin pitää veneessä olla. Mutta täytyyhän täälläkin olla kaikkea kaunista ja kivaa, eikö vain? Pussukat ovat hyviä, ne muuntuvat tilan mukaan ja niihin mahtuu lautasliinoja, servettirenkaita, tuikkuja ym. muuta mukavaa. Veneen makuutilojen hyllyillä on näiden lisäksi vaaleita virkattuja pussukoita myssyjen, sukkien, pyyheliinojen ym. tekstiilien säilyttämiseen.
Joitakin vuosia sitten löysin Ikeasta pahvirasioita, jotka oli päälystetty tummansinisellä kankaalla. Niitä ostin sieltä eri kokoisina. Nyt niihin on laitettu ryyppylaseja, kuohuviinilasit, veitset, haarukat ja pikkulusikat. Kaikki omissa laatikoissaan. Ne mahtuvat juuri sopivasti mataliin ylähyllyihin. Isot lusikat ovat penaalissa! Valitettavasti näitä hyviä laatikoita ei Ikeassa enää ole näkynyt, harmi!Näiden muovilaatikoiden paikka on jääkaapissa, joka on niin syvä, etten ylety sen pohjaan asti. Nämä pystyn sieltä onkimaan kannen kahvan ansioista. Näiden sisällön voi sitten tarpeen mukaan täyttää, esim. yhdessä aamupalaruoat tai yhdessä maitotuotteen tai yhdessä liharuoat tms.
Yläkuvassa lusikat, haarukat ja veitset omissa laatikoissaan ja alakuvassa lähes koko kuuden hengen astiasto, vain kattilat ja kasarit ovat muualla.


6 kommenttia:

 1. Mikä on veneillessä, kun kaikki tavarat on paikallaan. Ihania pikku pussukoita! Eikä mitään liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kaikilla tavaroilla oma paikkansa. Veneen kallistuessa olisi muuten sisätiloissa aikamoinen kaaos.

   Poista
 2. Kyllä sitä saa pieneen tilaan tavaraa mahtumaan kun oikein suunnittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Pitää käyttää mielikuvitusta, jotta löytää oikeat tavarat säilytykseen. Valmiita laatikoita mitoitettuna veneeseen ei löydy mistään kaupasta.

   Poista
 3. Hyvin on tuota tilaa kuitenkin, tai saatu sitä järjestettyä. Meilläkin on haaveena oma vene, mutta tulisi vielä selvittää mahdollisuudet veneen talvisäilytykseen. Kuinka se teillä hoituu talviaikaan, oletteko te aina vuokranneet jonkun tietyn paikan, vai tuleeko joka vuosi etsiä uusi?

  VastaaPoista
 4. Onko teillä venetelakka tuolle veneelle? Meille on tulossa vene vuoden päästä, ja kovasti jo mietitään ratkaisuja. Nämä säilytysasiatkin ovat toki olleet pinnalla. Suunnittelu tapahtuu jo hyvissä ajoin, sillä olemme niin innoissaan. https://www.alutrack.fi/

  VastaaPoista