lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kapiot


Elin nuoruuteni 60-luvulla ja silloin kotonani maalaistalossa asui myös isäni sisar, jonka elämäntyönä oli ollut hoitaa suvun lapsia.  Kun sisarieni ja minun tuli aika muuttaa omilleen, hän antoi meille kaikille ison varaston itse tekemiään liinavaatteita. Muistan saaneeni tusinan verran lakanoita, pyyheliinoja ja tyynyliinoja.  Päälislakanoissa oli hänen virkkaamansa kauniit pitsit ja pellavaiset pyyheliinakankaat hän oli myös itse kutonut kangaspuissa. Kaikki oli tehty niin hyvin, että ne ovat edelleenkin käytössä.  Osasta pitsilakanoista olen kuitenkin tehnyt ikkunaverhoja ja pöytäliinoja. Nykyiset pussilakanat ovat kuitenkin käytössä mukavammat.


6 kommenttia:

 1. Voi miten hienot kapiot olette saaneet! Meilläkin keittiössä vanhoista pitsilakanoista...miehen tädin peruja...tehdyt salusiinit..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen osattiin ja viitsittiin, kun kaupoista ei kaikkea saanut. Verhoiksi ne sopivat hyvin.

   Poista
 2. Niin ovatkin. Tätini teki paljon käsitöitä ja taisipa tehdä paljon myös minun koulukäsitöitäni.

  VastaaPoista
 3. Ihana kappa. Itse ostan käsin virkattuja pitsejä kirppiksiltä. Muutamalla eurolla saa vanhoja käyttökevottomia lakanoita joissa on ihania käsin virkattuja tai nyplättyjä pitsejä. Kerään niitä jotta joskus sitten saan ommeltua tilkkupeiton johon ompelen pitsit tilkkujen väliin. Mutta vielä saan pitkään kerätä että saa parsängyn päällisen tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova työ sinulla, mutta varmasti kannattaa. Vanhat pitsit ovat niin kauniita.

   Poista