torstai 21. heinäkuuta 2016

Merellisiä iltatunnelmia

Purjehdusmatkamme aikana saimme lähes joka ilta nauttia upeista tunnelmista. Värit taivaalla olivat toinen toistaan hienompia, milloin oranssia, punaista tai lilaa.











sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Ruotsin idylliä

Muonamiehenmökistä ei ole kuulunut mitään lähes kolmeen viikkoon. Olemme olleet purjehtimassa Ruotsin vesillä.
Ilmat olivat vaihtelevat, mutta sateelta vältyttiin vaikka tummat pilvet välillä peittivät taivaan ja tuuli toi purjeveneelle vauhtia.

Ruotsin rantamaisemat ovat melkoisen erilaisia kotomaamme vastaaviin verrattuna. En voi lakata ihmettelemästä ja ihailemasta, miten kaunista oli kaikkialla. Talot olivat hyvässä kunnossa ja kauniisti maalattuja ja eniten hämmästytti pihojen valtavan hyvin hoidetut nurmikentät. Talot olivat useissa paikoissa aivan vieri vieressä, mutta sulassa sovussa. Toisin kuin Suomessa talot ja pihapiirit olivat hyvin avoimia aivan rantaan saakka. Täällähän ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.
Lisäksi kaikissa pihapiireissä oli lipputanko, jossa liehui joko Ruotsin lippu tai viiri. Miksei meilläkin voisi liputtaa useammin?
Palaan vielä purjehdusmatkamme tunnelmiin niin merellä kuin Ahvenanmaallakin seuraavissa postauksissa.

















sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Puumajan rakennus

Pikkupoikien innokkaana odottama puumaja on jo harjakorkeudessaan. Pappa ja pojat ovat jo keväällä suunnitelleet ja kesäkuussa aloittaneet yhteisen rakennusprojektinsa. Kaikki neljä poikaa osallistuivat innoissaan mökin osien maalaamiseen. Tarvittavia suojavaatteita ei kaikilla ollut, joten mummu ideoi muovikasseista sopivat paidat ja essut. Homma sujui vauhdikkaasti ja mökki saatiin korkeuksiin jo ennen juhannusta. Heinäkuun lopulla jatketaan hommia.
Maja koottiin valmiista leikkimökkielementeistä ja maalattiin harmaanvihreäksi ja ikkunan pielet tummanruskeiksi. Näin mökki piiloutuu mukavasti puiden lomaan. Pappa teki perustuksista tapansa mukaan tosi vankarakenteiset. Mökki on parin metrin korkeudessa ja sen eteen ylös tulee myös aika iso terassi, josta on näköalat yli vanhusten mökin. Lisäksi alakertaan tulee toinen terassi.
Kun poikien into leikkiä mökissä loppuu iän karttuessa, olemme suunnitelleet, että maja nostetaan alas ja siitä tehdään puutarhakalusteiden säilytystila ja alaterassille tulee puuvaja.